Kinderfysiotherapie Den Haag
Kinderfysiotherapie in Den Haag, Loosduinen
Direct een afspraak maken voor kinderfysiotherapie in Den Haag? Bel 070 - 44 00 411 of vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.
Kinderfysiotherapie in Den Haag, op verschillende locaties in Loosduinen, wordt verzorgd door Naomi Steijn. Zij is een ervaren kinderfysiotherapeut.
Kinderen, Beweging en Fysiotherapie
Kinderen leren zich spelenderwijs te bewegen, dit doen ze tijdens buitenspelen, sport, spelletjes en knutselen. Kinderen ontwikkelen zo dagelijks hun motoriek en zintuigen.
Bij sommige kinderen is er echter sprake van een vertraagde of een afwijkende motorische ontwikkeling. Dit kan het gevolg zijn van problemen met het houdings- en bewegingsapparaat, sensorische informatieverwerking of een tekort aan bewegingservaring. De kinderfysiotherapeut kan een bijdrage leveren aan een zo optimaal mogelijke motorische ontwikkeling bij deze kinderen. Een goede motorische ontwikkeling zorgt ervoor dat kinderen beter mee kunnen komen met leeftijdsgenoten, wat het zelfvertrouwen vergroot.
Wat is Kinderfysiotherapie?
Veel meer dan bij volwassenen hebben kinderen te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Dit speelt in de behandeling een centrale rol. Kinderen vragen om een specifiek eigen benaderingswijze. Een kinderfysiotherapeut heeft de theoretische en praktische kennis om het kind hierin te begeleiden.
Wanneer een afspraak maken bij een kinderfysiotherapeut?
Heeft u twijfel over de ontwikkeling van uw kind of maakt u zich zorgen over iets anders, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen wij kijken of behandeling gewenst is.
De hulpvraag kan ook komen van een kinderarts, het consultatiebureau, een schoolleerkracht of de schoolarts. Daarnaast kan ook een sport- of zwemleraar signaleren of de vaardigheden van uw kind anders zijn in vergelijking met leeftijdsgenoten.
Veel voorkomende problemen, waarbij kinderfysiotherapie zinvol kan zijn;
Bij baby's of peuters
- Motorische ontwikkelingsachterstand
- Voorkeurshouding
- Afplatting van het hoofd
- Onrustige baby/huilbaby
- Billenschuiven
- Tenenlopen
- Plexus Brachialis Laesie/Erbse Parese
- Houterige motoriek of veel vallen
- Afwijkend looppatroon
- Een lage of hoge spierspanning
- Aangeboren aandoeningen (Cystic Fibrosis, Spina Bifida, Downsyndroom, Cerebrale Parese)
Bij schoolgaande kinderen
- Motorische ontwikkelingsachterstand
- Onhandig bewegen of DCD (Development Coordination Disorder)
- Orthopedische problemen (bijvoorbeeld rug-, heup-, knie- en enkelklachten)
- Sportblessures
- Houdingsproblemen
- Hypermobiliteit
- Schrijfproblemen
- Ademhalingsproblematiek (Astma en disfunctionele ademhaling)
- Overige aandoeningen (jeugdreuma, Cystic Fibrosis, Spina Bifida, Cerebrale Parese)
Plan van aanpak
Na een intakegesprek, een observatie van de motoriek, lichamelijk onderzoek en gestandaardiseerde testen ontstaat er een volledig beeld van het motorisch functioneren. Aan de hand van deze informatie wordt een behandelplan met behandeldoelen opgesteld.
Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een speelse en stimulerende werkwijze. Plezier in bewegen is hierbij een belangrijke voorwaarde. Behandelingen worden zoveel mogelijk in de praktijk van de kinderfysiotherapeut gegeven. Voor kinderen van 0-2 jaar of voor kinderen met een ernstige handicap kan dit ook thuis plaatsvinden.
Wat kost kinderfysiotherapie in Den Haag?
U kunt zowel op eigen gelegenheid als met een doorverwijzing van uw arts terecht bij de kinderfysiotherapeut.
Op dit moment is met zorgverzekeraars overeengekomen dat bij niet-chronische aandoeningen de eerste 18 behandelingen worden vergoed uit het basispakket. Resterende behandelingen komen uit een aanvullende verzekering. Controleer uw pakket voor de details of neem contact op met uw zorgverzekeraar, voordat u kiest voor kinderfysiotherapie.
Links