Therapievormen

Fysiotherapie
De Fysiotherapeut is de specialist op het gebied van bewegen. Heeft u in het dagelijks leven lichamelijke klachten (bijvoorbeeld pijn, krachtverlies, stijfheid of een beperkt uithoudingsvermogen) die u belemmeren, dan kunt u (zonder verwijzing) bij de Fysiotherapeut terecht.

Manuele Therapie
De Manueel Therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiƫnten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele Therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Ook bij de manueel therapeut kunt u zonder verwijzing terecht.

Oedeemtherapie
De Oedeemtherapeut is een specialist op het gebied van lymfoedeem (vochtophoging in bijvoorbeeld armen en benen). Lymfoedeem kan onder meer ontstaan als gevolg van een operatie (bijv. borstamputatie), een ongeval, trombose, medicatie, chemotherapie en radiotherapie.

De Oedeemtherapeut kan u ondersteunen in het laten afnemen van het lymfoedeem. Therapiemogelijkheden zijn; compressie (bandages), manuele lymfdrainage (specifieke massagetechniek) en oefentherapie

Kinderfysiotherapie
De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar met een achterstand in hun bewegingsontwikkeling of met problemen van bewegingsvaardigheden. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Net als bij de fysiotherapeut en de manueel therapeut kunt u met uw kind zonder verwijzing bij de kinderfysiotherapeut terecht.

Uw privacy is erg belangrijk voor ons: onze privacy policy vindt u hier.