Zwangerschapsgerelateerde Fysiotherapie Den Haag

Direct een afspraak maken voor zwangerschapsgerelateerde fysiotherapie in Den Haag? Bel 070 - 44 00 411 of vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten worden door onze fysiotherapeuten Milou Slegtenhorst en Rowena Lazarom behandelt op de locatie Loosduinen in Mc de Korenaer, zij hebben hierin meerdere cursussen gevolgd en zijn hierin zeer bedreven.

Bekkenpijn Zwangerschap

Pijn in de omgeving van het bekken is een veel voorkomend verschijnsel in de zwangerschap of erna. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn. Er zijn drie benamingen voor deze klachten in omloop, die nogal eens door elkaar gebruikt worden: bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en symfysiolyse. Deze zijn echter allemaal synoniemen voor bekkenpijn.

Bekkenpijn wordt veroorzaakt door instabiliteit van het bekken. De instabiliteit ontstaat door het weker worden van bekkenbanden, wat veroorzaakt wordt door zwangerschapshormonen. Het elastischer worden van banden is noodzakelijk, zodat de baby tijdens de geboorte de bekkenring kan passeren. Soms veroorzaakt dit proces instabiliteits- en/of pijnklachten. Naarmate het bekken instabieler is kunnen de pijnklachten en de functiebeperking ernstiger zijn.

Klachten bij bekkenpijn of -instabiliteit

Welke klachten komen voor bij bekkenpijn?

Pijn:
voorzijde schaambeen
liezen
binnenzijde bovenbeen
stuitje
bil
onderbuik
lage rug

Tijdens activiteiten:
lang staan
lang zitten
opstaan uit een stoel
lopen
bukken
tillen
fietsen
omdraaien in bed

Behandeling van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten bij Fysiotherapie Den Haag

De fysiotherapeut is er voor vrouwen met alle bovengenoemde klachten. Tijdens de eerste behandeling houdt de therapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt. Ook wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. De fysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt ook waardoor deze is ontstaan. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die zijn toe te schrijven aan de klacht. De resultaten van dit alles bepalen hoe het behandelplan er uit ziet en wat de prognose is voor de patiënt.