Bekkenfysiotherapie Den Haag

Zoekt u gespecialiseerde bekkenfysiotherapie in Den Haag voor zwangerschapsgerelateerde klachten? Neem direct contact op met onze praktijk door te bellen naar 070 - 44 00 411 of vul het contactformulier in op onze website. Onze ervaren bekkenfysiotherapeuten, Milou Slegtenhorst en Rowena Lazarom, staan voor u klaar op onze locatie in Loosduinen, Mc de Korenaer. Ze hebben uitgebreide training gevolgd en zijn gespecialiseerd in het behandelen van bekkenpijn en verschillende klachten, zoals urine verlies en problemen met seksualiteit.

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling kan bekkenpijn een veelvoorkomende klacht zijn. Deze pijn, vaak gerelateerd aan de bekkenbodem en onderbuik, kan het gevolg zijn van bekkeninstabiliteit. Dit wordt veroorzaakt door de veranderingen in de bekkenbanden door zwangerschapshormonen. De behandeling van de bekkenfysiotherapeut richt zich niet alleen op de bekkenpijn zelf, maar ook op het versterken van de bekkenbodemspieren en het bieden van ondersteuning bij activiteiten zoals lopen, tillen, en omdraaien in bed.

Bij Fysio Loosduinen Den Haag bieden we een persoonlijk behandelplan na een uitgebreide diagnose, waarbij we rekening houden met alle klachten gerelateerd aan de zwangerschap, zoals problemen met plassen, urine-incontinentie, en ongemak bij ontlasting. Ons doel is om u een comfortabele zwangerschap en herstel na de bevalling te bieden. Laat ons u helpen uw klachten effectief te behandelen.

Wat houdt onze bekkenfysiotherapeut specialisatie in?

Bij bekkenfysiotherapie voorkomen en behandelen we mannen en vrouwen waar de bekkenbodemspieren niet goed functioneren. We verhelpen de klachten in het bekkengebied door advies te geven over oefeningen die bijdragen aan de revalidatie.

Bekkenpijn Zwangerschap

Pijn rondom de bekken is een veel voorkomend verschijnsel in de zwangerschap of erna. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn. Er zijn drie benamingen voor deze klachten in omloop, die nogal eens door elkaar gebruikt worden: bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en symfysiolyse. Deze zijn echter allemaal synoniemen voor bekkenpijn.

Bekkenpijn wordt veroorzaakt door instabiliteit van het bekken. De instabiliteit ontstaat door het weker worden van bekkenbanden, wat veroorzaakt wordt door zwangerschapshormonen. Het elastischer worden van banden is noodzakelijk, zodat de baby tijdens de geboorte de bekkenring kan passeren. Soms veroorzaakt dit proces instabiliteits- en/of pijnklachten. Naarmate het bekken instabieler is kunnen de pijnklachten en de functiebeperking ernstiger zijn.

Klachten bij bekkenpijn of -instabiliteit

Welke klachten komen voor bij bekkenpijn?

Pijn:
voorzijde schaambeen
liezen
binnenzijde bovenbeen
stuitje
bil
onderbuik
lage rug

Tijdens activiteiten:
lang staan
lang zitten
opstaan uit een stoel
lopen
bukken
tillen
fietsen
omdraaien in bed

Behandeling van het bekkengebied bij de praktijk voor Fysiotherapie Den Haag

De fysiotherapeut is er voor vrouwen met alle bovengenoemde klachten. Tijdens de eerste behandeling houdt de therapeut een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt. Ook wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. De fysiotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt ook waardoor deze is ontstaan. Ook bekijkt de fysiotherapeut of de patiënt andere lichamelijke problemen heeft die zijn toe te schrijven aan de klacht. De resultaten van dit alles bepalen hoe het behandelplan er uit ziet en wat de prognose is voor de patiënt.